Prima
Prima / NOUTĂŢI / Conducerea Guvernului s-a întâlnit cu şefii oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat
Conducerea Guvernului s-a întâlnit cu şefii oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat
Tipar Tipar
11.02.2016     

Șefii oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat s-au întâlnit, astăzi, cu Secretarul general al Guvernului, Tudor Copaci pentru a discuta pe marginea subiectelor ce privesc activitatea oficiilor și stabilirea unei relații de conlucrare mai eficiente cu administrația publică locală.

La debutul evenimentului a fost prezent și Prim-ministrul Pavel Filip, care a vorbit despre măsurile ce urmează să fie întreprinse de către Guvern pe termen scurt şi mediu în vederea realizării obiectivelor propuse. Premierul a menţionat determinarea deplină a echipei guvernamentale de a acţiona în mod hotărât, pentru a scoate ţara din criză, a debloca relaţiile cu partenerii externi şi a îmbunătăţi calitatea vieţii oamenilor. 

În continuare, Secretarul general al Guvernului a precizat sarcinile oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat dar și rezultatele pe care acestea trebuie să le obțină în concordanță cu strategiile și planurile de acţiuni ale Guvernului. De asemenea, Tudor Copaci nu a ezitat să evidențieze problemele şi neregulile care se atestă în unele oficii teritoriale și a cerut înlăturarea acestora în cel mai scurt timp.

La rândul său, Secretarul general adjunct al Guvernului, Valentin Guznac, a atenţionat reprezentanţii Guvernului asupra responsabilităţii care le revine şi a anunţat că în cel mai scurt timp vor fi efectuate mai multe controale de serviciu, ca în rezultatul acestora activitatea să fie normalizată atât din punct de vedere juridic cât și de management. Totodată, Valentin Guznac a spus că oficiile teritoriale trebuie să-și concentreze acțiunile pe controlul administrativ al actelor care sunt elaborate de autoritățile administrației publice locale de nivelul I și II dar și să stabilească relații constructive cu aceștia.

De asemenea, s-a discutat despre necesitatea consolidării capacităților oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat, a coordonării activității serviciilor publice desconcentrate ale ministerelor și ale altor autorități administrative centrale, precum şi despre alte aspecte de interes comun. Șefii oficiilor teritoriale şi-au exprimat speranţa că activitatea acestora va fi transformată într-o punte de legătură între autorităţile publice centrale şi cele locale. De asemenea, mai mulți reprezentanţi ai oficiilor au vorbit despre problemele cu care se confruntă în activitate.

La finalul discuțiilor, s-a convenit ca întrevederile conducerii Cancelariei de Stat cu reprezentanţii Guvernului în teritoriu să fie organizate lunar pentru a discuta problemele existente.

Cancelaria de Stat deține 10 oficii teritoriale pe întreg teritoriu al Republicii Moldova la care activează circa 70 de funcționari. Oficiile contribuie la realizarea în teritoriul în care îşi desfăşoară activitatea a strategiei şi obiectivelor cuprinse în Programul de activitate a Guvernului.

 

 

 

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Twitter Netvibes linkedin
 
Prima / NOUTĂŢI / Conducerea Guvernului s-a întâlnit cu şefii oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat
 
 
Prima Contact Harta
Actualizat: 16.02.2016
Vizitatori: 658423
 
Tel.
Fax (+373) 022 242 696
 
Creat de Brand.md
 

Sus