Prima
Prima / NOUTĂŢI / Discuții cu reprezentanții PNUD Moldova referitor la dezvoltarea programelor în domeniul administrației publice locale
Discuții cu reprezentanții PNUD Moldova referitor la dezvoltarea programelor în domeniul administrației publice locale
Tipar Tipar
11.02.2016     

Valentin Guznac, Secretarul General adjunct al Guvernului a inițiat discuțiile cu partenerii de dezvoltare, în portofoliul cărora se regăsește asistență pentru autoritățile administrației publice locale, cu scopul de a relansa un șir de inițiative și a îmbunătăți gestionarea programelor comune de dezvoltare locală.

În acest context, a avut loc întîlnirea de lucru cu reprezentanții Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD Moldova), la care au participat managerii de programe: Monica Moldovanu, Olesea Cazacu, Zinaida Adam, Ghenadie Ivașcenco, Victor Draguțan.

În cadrul întrevederii au fost discutate rezultatele obținute în cadrul Programului Comun Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI), care și-a finalizat activitatea recent. De asemenea, s-au evidențiat principalii factori, care au determinat numeroase restanțe la capitolul implementarea Strategiei Naționale de Descentralizare.

Pentru a reuși să dezvoltăm politici publice de calitate în domeniul consolidării autonomiei locale, descentralizării și dezvoltării locale, s-a convenit asupra unei agende de lucru comune. S-a atras atenția la importanța revitalizării Comisiei Paritare, a grupurilor sectoriale de descentralizare și la activități de consolidare a platformei de coordonare a asistenței externe în domeniul administrației publice locale.

Echipa PNUD Moldova a confirmat disponibilitatea pentru o colaborare fructuoasă și pentru asigurarea unui parteneriat durabil în toate domeniile prioritare: cooperarea intercomunitară, dezvoltarea economică a localităților, integrarea politicilor migraționale în conceptul de dezvoltare locală a comunităților, instruirea funcționarilor și aleșilor locali, consolidarea capacităților primăriilor pentru a presta servicii de calitate. 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Twitter Netvibes linkedin
 
Prima / NOUTĂŢI / Discuții cu reprezentanții PNUD Moldova referitor la dezvoltarea programelor în domeniul administrației publice locale
 
 
Prima Contact Harta
Actualizat: 16.02.2016
Vizitatori: 658423
 
Tel.
Fax (+373) 022 242 696
 
Creat de Brand.md
 

Sus